Saturday, May 7, 2011

suku malam bersama pelacur......

Assalamualaikum.....


entry ini bukan untuk memalukan sesape... aku just nak share je dengan korang supaya korang akan lebih berhati2 pada masa akan datang....


3/5 - tarikh lapor diri kat tempat keje baru - SIME DARBY RESEARCH AND DEVELOPMENT CENTRE... oke, pg after subuh baru gerak g sane (Banting)... then pg da lapor diri sume, g buat medical checkup yg sangt la LEMBAB nak mampus... kerani lembab.. kerek plak tu. huh ! dari pagi sampai dah nak masuk petang baru siap medical checkup.. bengang gile ... ta pe la. settle jugak.. huhu...


then after lunch g masuk opis n duduk2 without doing nothing.. aku nak buat ape ni. ta tau mende pon... tgh syiok2 duduk2 bos panggil .. nak briefing kononnya... sumenya aku angguk kan je hikhik... pas kene briefing baru la g blajo tu ni.. ni tu... sonang yo.. ceh. belagak ko yana ea... kalau takde org aja pandai ke ko.. !


after keje baru g tgk rumah... oke.. akak yg dok dlm rumah tu cakap "dik, dalam rumah ni ade DUA ORANG JE...'' oke.. aku denga tu. aku tak pekak lg walaupun kadang2 kurang servis telinga... tgh pusing2 umah, baru perasan bilik blakang sekali berkunci... then tanya kat kakak tu : "kak, nape bilik yg last sekali tu kunci?" kakak tu jawab camni :" owh, dulu ade budak dok bilik tu, tp sekarang die da PINDAH, die tak tinggalkan kunci. " oke, fine... alasan diterima. maklumla, aku kan lurus bendul, sume org cakap sume aku caye.. bak kate Cik Noey : " Yana si positive thinker" huhuhu...


oke, aku pon masuk bilik, kemas-kemas barang sume n mandi sume... time nak rehat malam tu + tgk rajalawak dalam laptop, tibe2 je pintu bilik belakang tu cam ade bunyi org bukak... (aku boleh denga sebab bilik tu sebelah dengan bilik aku).. yg laki buat aku terkejut ade sorang LELAKI keluar dari bilik tu.. aku tergamam gila? what is goin on? aku sempat intai dalam bilik tu, ade sorang pompuan... tibe2 je die tegur aku " Hello " ... dr slang die cakap, aku tau yg die tu not Malaysian woman.. warga asing.. aku blur gile.. ape bende ni? td siang cakap dalam bilik tu takde org.. then yg menyewa cume ade 2 je.. campur aku jd la 3... habis td tu sape? hantu momok kampung tualang ke?


Aku terus g tanya kakak tu


aku :"kak, sape tu? "

kakak : erk die menyewa kat sini, hujung bulan 5 t die keluar "

aku: " habis laki tu sape plak ?"

kakak : " laki tu bf die"

aku : " habis akak biar je ke dorang keluar masuk umah ni? tak takut ke? nnt bile jiran2 buat report, kite pon disyaki bersubahat. akak tak takut ke kalau ape2 jd kat akak?

kakak : ala biarkan je dorang... buat bodoh je " then die terus tutup pintu bilik..


pergh !!!! berdesing telinga... tergamam.. seorang perempuan yg aku baru kenal.... pakai tudung bukan main lg alim... apa maknanya kalau solat amalan kau cukup tp kau bersubahat dalam benda2 macam ni? mengucap panjang aku... aku kol ibu... cakap nak balik.... then malam tu jugak, aku kemas barang2 aku n berambus dr situ.. aku takut kalau lg lama aku dok situ, aku pulak yg jd mangsa.. huhuhu... tgh malam tu jgk aku gerak balik dr Banting... sepanjang jalan aku menangis .... aku masih bernasib baik sebab tuhan masih sayangkan aku.. alhamdulillah..=)


kat dalam toilet pon aku ade nampak satu kad... kad Klinik wanita .... aku nak anggap yg positif jugak pasal kad ni.. tp tak leh.. aku asyik terpikir itu kad nak g knik gugur anak je huhuhu... astafirullahalazim...


aku cite sume ni untuk pengajran buat korang supaya berhati2 ye... ape2 pun... jati diri kene kuat bile hidup sorang2 ni...=)

3 comments:

Incik Izuan n Cik Idora said...

astaufirullgh.. ade jgn bnde cm 2.. so skang ni yana dok mne plak???

administrator said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

selipar hijau said...

idora : i'll tell u later. panjang cito eh..

administrator :

haha panjang nya...
tenkiu~~