Monday, September 12, 2011

Antara Degree UITM dan PA di Bank Rakyat

Assalamualaikum guysss..

Korang. really need ur opinions.. tolong la rakan mu ini.. Tak sampai 2 jam lepas aku daftar Uitm.. Tibe-tibe dapat kol dari Bank Rakyat.. Dorang cakap aku dapat offer kerja di bank rakyat.. Cawangan Alor Setar / Kuantan.. Aku macam aarrgghhh stress gila ko tau huhu.. Ya Allah.. ujian apa pulak ni.. Aku selalu kene macam ni. tersepit antara dua..

Korang ! please k.. bg la kata-kata semangat dekat aku.. bg la cadangan yg bernas2 sikit huhu..
Thanks guys..=(

yang ni atau...

yang ini?? hmmm..=(

13 comments:

myrah said...

buat istiqarah dek..kte mmg selalu diuji untuk memilih yg terbaik.. :)

alien said...

betul tu, solat istiqarah
atau mintak nasihat dari mak ayah

~ WafleCoKLAt ~ said...

wah..susahnya decide on that situation..pluang mcm ne xslalu ada kn... klu sis pilih kja , sis dapat apply untuk kja smbil stdy .. klu sis nak juga cntinue degree n lepaskn tawaran 2, blm tentu lagi lpas habiz stdy sis dpt pluang mcm 2...kita xtau kn nasb kita d masa akan datang ..

~ WafleCoKLAt ~ said...

apa2 pun byk2 berdoa :)

CIK MAY said...

dear..better choose job 1st.sbb zmn skrg susah dpt keje...sambil keje,blh buat part time study...sbb ade stgah2 tpt tu, die bg staff blaja part..ade yg akan byr separuh gaji klu buat full time study...and mcm2 benefit lagi la...bende tu blh di discuss kan dengan management...mcm member2 aii rmi sgt ade degree tp tak dpt keje smp 2,3 thun..lastly mintak jadi cikgu ganti je..pastu hbs kontrak dok umh...kan rugi...tp,rezeki masing-masing kan...tak sume same..

n'ieda_faieda said...

salam.. kalo bole nk taw, dpt offer job ape kt bank rkyat?
related dgn ape yg blaja dulu x?
if ade kaitan, bole wat solat istikharah n tye pndpat fmily..
but for me, better blaja (mybe sbb sy xdpt peluang tuk smbug dgree lg :)

but, jawapan di tangan anda !
kalo hati rase lagi berat ke arah blaja, go ahead. tak rugi ape pon.if sebalik nye pon, juz go ahead. skg susah nk dpt job, n company lg perlukn experience dri qualification.

tapi,ape2 pon, bykkn solat istikhrah n bncang dgn fmily.
hal mcm ni mmg memeningkan kepale otak :)

good luck ok !!
all the best !!
believe yourself !!

shalina said...

kerja kerjaaaaa :D
study boleh buat par time :)

asTaNa iMpiaN said...
This comment has been removed by the author.
asTaNa iMpiaN said...

pendapat sy la, keje lg baik..compare ngn stdy..sbb dak da ade deg pun rmi yg tak keje lg...

so, bila da dpt peluang ni, grab it..
peluang keemasan kn.. hehe

if nk stdy, bole part time..
susah nk dpt keje skrg..lg2, rmai tgh menganggur kn...sekian... ;)

http://audiidamerczzz.blogspot.com/
singgah & follow me ;)

dieyla said...

wahhh...menguntungkan..kalau iktkn zmn skrg,ssh dpt kerja,krj la alang2 dah dpt offer then lam mse sme blh wat pjj...dpt grab dua-dua trus..insyaAllah... tapi better la tnye parents dulu then lakukan istikharah :)

ecadwinkyasha said...

keja sambil belajar sanggup tak?.heheh.skrg ne susah nak cari keja,..even yg ada degree..tpi pilihan ditangan kamu.. :)

cik fadh said...

yana, fadh dlu mase dpt tawaran kerja, tggal 1 week nk lapor diri tetibe dpt tawaran degree . nanges yana, nanges sesangat . mcm sedey pown ade sedangkan dua2 rezeki tp xsanggup nk bt pilihan . dua2 mase depan kiter kan . tp alhamdulillah, selepas buat istikarah, dan xlapor diri kerja, tetibe dpt petunjuk esoknya . fadh pg lapor diri kerja. pihak UTeM masih terima . disebabkan kurang sehari tu sbb xckop sebulan kerja, fadh xdpt imbuhan RM500 . nages lg mase tu . tp sekarang fadh yakin dengan keputusan fadh pilih kerja dr belajar . skang pown fadh tgah usha2 buat e-pjj . insyaAllah xde aral next year smbung belajar . bile kiter ade degree nnt, paling tidak kiter ade pengalaman kerja beberapa tahun . time tu, advantage yg sgt besar tuk kiter mohon kerja pakai degree ;) pilih lah yg terbaek ye yana..fadh juz share pengalaman fadh .

cik idora said...

dh de plhn ke syg??