Wednesday, September 21, 2011

The beginning of a student life.

Assalamualaikum readers..

How was ur day? Happy? Tension? sad? Whatever it is, try to make today better than yesterday. Oke dah, aphal aku dok merapu-rapu bahasa omputih ni. Ni sume gara-gara aku baru lepas siapkan esaimen. Fully in English oke. Seyes macam blurr nak mampus. Yela, aku rase otak aku dah semakin lembab sebab aku dah bg otak aku rehat selama setahun. Ha hambek kau. terkial-kial even nak buat satu ayat pon. BI aku mmg tak terer pon, muet pon lepas band 3 je. haha jujur aku ni. tak malu ngaku band 3 je. orang lain sume band 4, 5.. At least aku tak tipu orang cakap aku band 4 atau 5.

Aku dapat rasakan aku akan mengalami simptom-simpton orang yg mengalami gangguan otak tak lama lg.  Stress, tension akan menjadi kawan baik aku.. Sedih, rasa nak marah sepanjang hari akan menjadi kawan baik no 2 selepas stress dan tension + sawan.  Dah happy akan menjadi kawan kurang baik aku bermula dari hari ni sebab die cume akan muncul bila sabtu dan ahad sahaja! Tp itu pon tak pasti gara-gara sabtu pon kadang-kadang ada kelas jugak. Ape pon tak boley~~

First class aku masuk hari tu kelas LAW.. oke aku blurr. aku faham sikit2 je.. Kalau lecturer soal aku pon, terkial-kial la tak leh nak jawab. huhu. Lepastu masuk kelas ekonomi.. Yg ni blurr sikit je haha. pastu tetibe terpikir, apsal aku kene belajar law, kene belajar ekonomi.. aku kan amek kos pengurusan sumber manusia.. haaa... ko tak sedar ke yg ko skang ni dalam fakulti pengurusan perniagaan.. law tu nnt akan diajar tentang business law, labour law.. same goes to economics subject. Kelas-kelas lain oke la.. Setakat ni favorite kelas aku kelas Mandarin hahaha. why? sebab aku dah tau mandarin hahaha **gelak jahat**

Oke la. cukup setakat ini rapuan aku. korang akan merasa stress lg bile baca entry aku yg takde isi ni huhu. sorry guys, aku tension sebenarnya ni.. thanks la pada korang yg sudi tensionkan diri bersama aku hehe..HAVE A NICE DAY guysss..;)

UiTM di hatiku..;)

19 comments:

alien said...

business law ke?
kene hafal kes2 ooo
tebal buku tu

Yana Farinha said...

alien : aah. business law.. kene hafal.. tp takde la beribu2 macam lecturer law tu hafal hehehe..;)

❤ eyeme ❤ said...

welkam back! jom berjuang bersama2! :D

M Fizan said...

beginning memang camtu kan.. sama lar saya pun dua bulan lepas..huhu

Yana Farinha said...

eyeme : jom hee..;)

Yana Farinha said...

M fizan : huhuu otak dah lame rehat camni la jdnya.

shafiqabdshukor said...

selamat study..
hehehe

budakijaupendek said...

tp bagus amalkan speaking engg.
mudah nak interview utk kerja nanti =)

nick dot anis said...

goodluck dear.perform ur best:-)

Yana Farinha said...

shafiqabdshukor : thanks kawan..;)

Yana Farinha said...

budakijaupendek : betul2... lg2 company swasta..;)

Yana Farinha said...

nick dot anis : thanks dear..;)

sifu im said...

study leklok

nyda rosenin said...

gd luck awak!

♥e'in♥ said...

tamo tension2 ye.. :)

lassiegewdix said...

okeyh lah dapat band 3.
lassie dapat band 2 jep .
kena amek lagi nti kt u :(

zulhilmi tempoyak said...

take care ye...

wah lame btol x up8 blog gini..

hihihi

ShahzCudin said...

huhu..selamat menempuh alam student..

MAYA_mustwany said...

laaa study kat uitm rupanyer..muka sweet macam budak skolah menengah.he2