Thursday, September 15, 2011

The Hardest Decision I ever made.

 Assalamualaikum coolest readers n bloggers..;)

Jadual harian aku yg semakin sibuk akan membuatkan belog comot aku akan semakin bersarang. Alhamdulillah, selesai sudah semua sesi pendaftaran modul.. Seyesly aku blurr gila.. yela. dulu waktu study kat Politeknik segala-galanya disuapkan. Sekarang terkontang-kanting aku. Course semua kene register sendiri. Luckily ada lecturer dan kawan-kawan yg menbantu..;)

If korang keep on reading my blog, sure u olls tau ape yg dah jd dalam hidup seharian aku. Bukan senang untuk buat keputusan di mana aku kene berfikir secara matang yang teramat. Aku terpaksa tebalkan muka tanya pada semua orang. tanya pendapat semua orang, ibu abah, kawan-kawan, pensyarah, kawan2 ibu yg kerja kat bank, kaunselor.. ternyata pandangan mereka berbeza.. Mereka memberikan hujah berdasarkan pengalaman mereka. And at last, i chose to continue with my degree..Hope this is the best for me. Allah know better.

What i need is just ur support. Ye aku tahu, mmg ada antara korang yang akan cakap mcm ni 
"bodohnya yana tu. rezeki datang bergolek depan mata tolak mentah"
"Ingat belajar sampai ijazah boleh dapat keje baik ke?"
"Orang susah-susah cr keje, die senang-senang tolak keje, memilih kerja betul"

Oke. whatever it is. decision had been made. So please just respect and support. Aku bukan tnya pendapat korang untuk korang kondem aku. Percaya rezeki ada di mana-mana pon. So no need to rush. Allah dah aturkan segala perjalanan hidup kita. Teringat kata-kata seorang teman "Allah sedang menguji yana, Allah nak tgk samada yana bersyukur dengan apa yg Dia berikan atau jenis yang tamak. Percayalah rezeki pertama yang Allah turunkan tu adalah rezeki yang terbaik. Manakala rezeki yang kedua itu adalah untuk menguji tahap kesyukuran kita" Ibu dan abah pon suruh sambung degree dulu. dengan berbekal restu dari mereka, InsyaAllah aku yakin ini  adalah yg paling tepat. 

Memang tak dinafikan aku dah menolak satu peluang pekerjaan yang bagus. percayalah, kalau aku boleh belah badan aku ni. mmg dua2 aku nak. It's very tough for me. I cannot simply2 make my own decision. Aku ada misi dan target aku sendiri. Kalau ye aku sangat memerlukan perkerjaan, rasenya better aku terima offer bos lame aku yg nak offer gaji 3k tu kott.. 

Semua pandangan dan nasihat yg korang bg aku dah go through one by one.. sorry pada blogger yg bg pendapat, tak sempat nak reply. tp yana dah bace semua komen. really thanks for ur concern. Terima kasih jugak atas sahabat-sahabat yang hantar mesej yg membakar semangat di saat aku tgh down. Thanks..;)

**Thanks guys for spending ur time with my nonsense blogspot. hehe. love u all..;)

18 comments:

dya said...

well done..brilliant decision..huhu

Zul Fattah said...

aku stuju je dgan keputusan ko tu.. haha.. do the best k.. n wish u gud luck

Yana Farinha said...

dya : thanks for supporting dear hee

Yana Farinha said...

zul fattah : thanks bro. harap ini yg terbaik..;)

shazmir said...

ye..!blaja rjin2...terbaik..! awk hebat.!!

cun awk cun
xyz4mir.blogspot.com/

Yana Farinha said...

shazmir : thanksss..;)

ﻉ said...

restu mak ayah yang penting....success selalu ye Yana..!! Chaiyokk!!

Yana Farinha said...

ain : thanks ain... good luck untuk awk juga !

Yasmin ♥ said...

Yess . restu mak ayah tue teramat penting . Insyaallah DIA permudahkan sgalenye . Gudluck ye kakk ! :))

Yana Farinha said...

yasmin : buat ape-ape pon yg penting restu mak ayah...thanks dik..;)

cik fadh said...

mgkin ini yg terbaik tuk yana, juz go through yeah . caiyokk !

Atiqah Wadiah said...

setiap yg b'laku ada hikmahnyer..juz go tru wif ur decision k :)

teha said...

keputusan anda tepat ! hahaha !

Zul Fattah said...

wcome.. jgan risau.. aku kawan ko.. aku support r..

dhiera said...

good luck~ kita penentu perjalanan hidup kita. biarlah apa yg orang nak kata~

Amoi MiyaSya said...

rezeki tu ade kat mne2 , just pray ;) kan dalam Islam dah mention , carilah Ilmu sampai ke negara China, so , be smile bebeh :D

.ciknoey. said...

lw itu yg terbaik, carry on yana..
all da best. .
wink2.. ;)

Yana Farinha said...

Thanks dearest fren..;)
Pray the best for me..
Love u All..;)